Top Page

Биография на прословутия Ник Гъркът - хазартна легенда

индустрия хазарта е създал някои чудесни, симпатични герои в своятавреме. Хората, които живеят живота в скоростната лента, хора, които нямат уважение къмпари, хора като "Nick гръцки"

Роден 27 април 1883 в Ретимно, Крит, Nicholas Andreas Dandolos е синда заможни родители, които може би когато си пълно неуважение към паритепроизтича от. Той е интелигентен млад човек, който получава степен поФилософия в гръцката Евангелска колеж преди да бъдат изпратени, на възраст от 18 годиниа, в Съединените американски щати от дядо си.

Той установява в Чикаго, преди да премине в Монреал, където той използва своя $ 150 нанадбавка седмица да заложите на конни надбягвания, в крайна сметка печели над $ 500,000. ТойСлед това се връща в Чикаго и е загубил всяка стотинка играе на зарове! До сега той имашерепутация за вземане на големи залози и той бързо изградена банката мухазарта на коне, казино игри и покер.

Това е покер, че Dandolos имаше най-известните му час, или може би трябва да кажа,два месеца. За периода януари 1951 г. и май 1951 той играе хедс-ъп покер,на практика не се спре, срещу покойния Джони Мос. Те играха всеки единпокер сорт, известен по онова време, но след като се намери надолу в регионаот $ 4,000,00 Dandolos-накрая каза: "Г-н Мос, аз трябва да ви пусна."Въпреки че опитен играч на покер, Dandolos беше 24 години Moss "старши коитощеше да играе значителна роля в поражението си.

A Nobel-лауреат физик Ричард Фейнман веднъж имах удоволствиетоконферентна Dandolos и той изчислил колко той е такъв успешен комарджия. Тойоткрих, че той знаеше, че шансовете и вероятностите за всички игри, в голямаподробно и после залагал срещу хора, които са имали суеверни вярвания зарезултатите от игри. Срещу по-опитните комарджии той просто е използвал своятарепутация на високо валяк в своя полза.

Въпреки това се смята, "Ник гръцката" спечели около $ 500 метра по време на неговияживота, той се озовава живота си почти счупи и е бил известен за игра $ 5 фиксиранаограничи изтеглящите игри в Калифорния. Един от неговите опоненти попита как той би могъл да играесамо за няколко долара, когато той е бил използван, за да печелившата милиони, на които тойотговорил: "Хей, това е действие, не е тя?"

Той почина на Коледа 1966 въпреки наследството му все още живее. По време на своятаживот той дари най-малко $ 20метра до образователни проекти и благотворителни организации, коитоби означавало да се по-близо $ 500 метра в днешната финансова климат. Въпреки, че той е починалпочти без пари, дарения му ще са оказали положително влияние върху хоратаи ще продължи да го прави и до днес.Slots Capital